| acasa | harta site |
Despre Sotracom
Tipuri de marfa
Rutele de transport
Preturi practicate
Contact
Evenimente & Stiri
Evenimente & Stiri
13.01.2006 - Skoda Auto l-a recrutat pe fostul Prim Ministru Delegat al Cehiei
Filiala concernului german Volkswagen si totodata cea mai mare companie din Cehia in ceea ce priveste veniturile, Skoda Auto, l-a recrutat pe fostul Prim Ministru Delegat al Cehiei, Martin Jahn. Jahn a facut parte din guvernul Social-Democrat si a coordonat activitatile economice din august 2004 pana a renuntat la politica, la sfarsitul anului trecut. La compania Skoda Auto, economistul de 35 de ani, fost director al agentiei de stat pentru investitii straine, se va ocupa de departamentul de Resurse Umane si de relatiile cu institutiile publice.


12.01.2006 - Pasajul de la Gara Basarab, pe drumul cel bun
Agentia pentru Protecția Mediului Bucuresti si-a dat acordul pentru realizarea Pasajului Suprateran de la Gara Basarab. Acordul de mediu nu a fost însă emis deocamdată. Timp de zece zile de la anunțul referitor la decizia finală de emitere a acordului de mediu se mai primesc observații din partea cetățenilor. Potrivit legislației în vigoare, acordul de mediu va fi emis în termen de 20 de zile lucrătoare de la data publicării anunțului, în lipsa unor informații din partea publicului, care să necesite date noi sau continuarea investigațiilor.


28.12.2005 - Blocaj fără precendent în transporturi!
Transportul rutier de marfă este paralizat din cauza lipsei autorizațiilor pe anul 2006. Reprezentanții firmelor transportatoare spun că Ministerul Transporturilor a întârziat eliberarea autorizațiilor. Este vorba atât de autorizațiile bilaterale cât și de cele CEMT valabile pe teritoriul mai multor state europene. Termenul limită pentru eliberarea lor era 22 decembrie. Potrivit transportatorilor, nici până la această oră responsabilii Ministerului Transporturilor nu le-au eliberat. În aceste condiții, firmele de transport marfă pe relații internaționale nu-și mai pot onora contractele. Autorizația pe 2005 le expiră în utima zi a anului, iar în lipsa celei pe anul viitor camioanele cu marfă nu pot părăsi țara. Afectate de lipsa autorizațiilor sunt peste 5000 de firme de transport marfă din toată țara, afiliate la Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri și Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale. Până la ora transmiterii știrii, reprezentanții Ministerului Transporturilor nu ne-au transmis nici un răspuns concret, ci doar au replicat că situația se va rezolva în cursul zilei.


09.12.2005 - Rovinietele vor avea tot o valabilitate de 12 luni incepand cu data achitarii taxei
Taxa de drum va putea fi achitata la 430 de oficii postale si la 40 de centre CEC din intreaga tara, precum si la benzinariile Petrom, MOL, Rompetrol, OMV, Lukoil si Fix Oil. Rovinetele vor putea fi cumparate si de la 76 de centre ale CNADNR. Documentele necesare la achizitionarea rovinietei sunt certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului (in copie sau original, dupa caz), in timp ce pentru autovehiculele cumparate in sistem leasing este nevoie de o copie a contractului. In cazul firmelor, va fi prezentat in plus si certificatul unic de inregistrare a societatii (in copie). Cuantumul taxei de drum este de 24 de euro pentru autoturismele non-Euro, 21 de euro pentru modelele care respecta normele de poluare Euro I, respectiv 16,8 euro pentru Euro II. In cazul microbuzelor va fi achitata o taxa de 216 euro (non-Euro), 210 euro (Euro I) si 204 euro (Euro II). Posesorii de autocare vor plati 510 euro (non-Euro), 450 de euro (Euro I) si 390 de euro Euro II). Pentru autovehiculele de transport marfa cu masa totala maxima admisa mai mica de 3,5 tone va fi achitata o rovinieta, in functie de emisiile poluante, in valoare de 90 de euro, 78 euro sau 60 de euro. Taxa de drum pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa cuprinsa intre 3,5 tone si 7 tone va fi cuprinsa intre 210 euro si 240 de euro, in timp ce la camioanele de peste 7 tone, dar mai mici de 12 tone, valoarea rovinietei va fi cuprinsa intre 420 de euro si 540 de euro, in acord cu nivelul emisiilor poluante. In functie de masa totala maxima autorizata, numarul de axe si emisiile poluante, posesorii de camioane grele vor achita o taxa cuprinsa intre 450 euro si 576 euro (pentru camioanele cu cel mult trei axe), respectiv intre 750 de euro si 930 de euro pentru vehiculele cu cel putin patru axe. Cuantumul amenzilor aplicate pentru neachitarea taxei de drum va fi cuprins intre 3 milioane lei si 4,5 milioane lei in cazul autoturismelor, intre 15 si 25 de milioane lei pentru microbuze, intre 30 de milioane lei si 45 de milioane lei pentru autocare si intre 10 si 70 de milioane lei in cazul vehiculelor destinate transportului de marfa.


15.11.2005 - S-a lansat site-ul firmei SOTRACOM
Incepand cu luna Ianuarie, colaboratorii si viitorii clienti ai firmei SOTRACOM vor avea facilitatea de a afla mai multe despre firma noastra si mai multe modalitati de a intra in contact cu noi.
13.01.2006
Skoda Auto l-a recrutat pe fostul Prim Ministru Delegat al Cehiei ...
12.01.2006
Pasajul de la Gara Basarab, pe drumul cel bun ...
28.12.2005
Blocaj fără precendent în transporturi! ...
15.11.2005
S-a lansat site-ul firmei de transport SOTRACOM ...